کتاب و کتاب خوانی

اومدیم تا کتاب معرفی کنیم و درباره ی دنیای کتاب صحبت کنیم

کتاب و کتاب خوانی

اومدیم تا کتاب معرفی کنیم و درباره ی دنیای کتاب صحبت کنیم

به شما کتاب معرفی میشه و کتاب های خوب خواندنی رو براتون گلچین می کنیم همچنین درباره ی نویسنده ها و نویسندگی هم با هم تبادل نظر می کنیم.

  • ۰
  • ۰

  تاریخچه روانشناسی بالینی :

تحقیقات اولیه در زمینه روانشناسی بالینی به تلاش های  پدر این علم زیگموند فروید برمی گردد.  او یکی از اولین متخصصین این حوزه بود که به این ایده توجه داشت که بیماری روانی مساله ای است که با گفتگو با بیمار قابل درمان است و این توسعه رویکرد گفتاردرمانی یا روان درمانی وی بود که اغلب به عنوان اولین کاربرد علمی روانشناسی ذکر می شود.

روانشناس آمریکایی لایتنر ویتمر اولین کلینیک روانشناسی بالینی را با اختصاص کمک به کودکانی که دارای ناتوانی در یادگیری هستند ، در سال 1896 افتتاح کرد. همچنین ویتمر بود که اولین بار در مقاله ای در سال 1907 اصطلاح “روانشناسی بالینی” را مطرح کرد. ویتمر، دانشجوی سابق ویلهلم ووندت، این شاخه از روانشناسی را چنین تعریف کرد: “مطالعه افراد با مشاهده یا آزمایش، به منظور ارتقاء و تغییر.

 

روانشناسی بالینی چیست ؟

روانشناسی بالینی یک تخصص روانشناسی است که مراقبت های پیگرانه و  کامل بهداشت روانی و رفتاری را برای افرد و خانواده ها فراهم کرده است.این یک تخصص وسیع است که طیف گسترده ای از آسیب های روانی شدید را در بر دارد .دامنه ی آن شامل همه سنین، تنوع متعدد و سیستم های گوناگون است و باید توجه شود که حیطه وظایف روانشناسی بالینی با روانپزشکی متفاوت است.

از اضطراب گرفته تا اسکیزوفرنی، بیماری های روانی از هر 5 بزرگسال در ایالات متحده یک نفر را مبتلا می کند. به طور متوسط ​​11 سال زمان می برد تا این افراد پس از اینکه علائم بیماری روانی برای اولین بار خود را نشان داده است، تحت درمان قرار گیرند. علائم ممکن است شامل تغییرات در خلق و خو، رفتار، اشتها، خواب، حافظه و شخصیت باشد.

به طور کل این شاخه بیشتر بیماری ها ، آسیب های روانی و تروما ها را در بر می گیرد.

 

 

کتب روانشناسی بالینی :

این کتب در واقع کتب تخصصی بوده که بسیار مورد توجه ااستادان و محصلان این حوزه  در دانشگاهها، قرارگرفتهاست. کتاب های روانشناسی بالینی برای افرادی نوشته شده که قصد تقویت دانش و آگاهی خود را در زمینه روانشناسی بالینی، دارند. که ازجمله این افراد، افراد متخصص در روانشناسی و شاخههای آن و دانشجویان و افراد مشتاق به آموختن این علم، میباشند.

باید توجه داشت که این کتاب  غالبا درباره این موضوعات بحث نموده که خود نشان داده که چه کسانی مخاطب این کتاب میباشند. در ابتدا به معرفی این حوزه پرداخته و به فعالیت حرفهای در این زمینه و چگونگی تربیت یک روانشناس بالینی، اشاره شدهاست. در قدم بعدی درباره تاریخچه این رویکرد در این کتاب و مباحث مرتبط با این رشته و فرهنگ مربوط به این رشته و به بسیاری دیگر از موارد با جزئیات، پرداخته شده‎است.

روانشناسان، معمولا کتاب روانشناسی بالینی را در دوران تحصیل خود به عنوان منبع دانشگاهی مطالعه کرده اند. دانشجویان، اساتید و روانشناسان می­توانند از طریق سایت بانک کتاب مارکا نسبت به سفارش کتاب­های دانشگاهی به صورت اینترنتی اقدام نمایند.

 

تفاوت روانشناسی بالینی با روانشناسی عمومی :

تفاوت روانشناسی بالینی و عمومی در این است که روانشناسی عمومی،  بررسی رفتارهای ذهنی و عملکردهای روانشناختی است ،  در حالی که روانشناسی بالینی، صرفاً یک مطالعه علمی نیست،  بلکه یک گام جلوتر است و به ارزیابی و پس از آن درمان بیماری های روانی می پردازد.

هدف روانشناسان این حوزه استفاده از روش های علمی و اصول روانشناسی برای درمان کسانی است که از مشکلات روانی و آسیب های روانی رنج می برند. روانشناسان بالینی تجربه  انجام تست های روانشناختی ، تحقیق ، مشاوره و درمان را دارند. هدف اکثر روانشناسان بالینی ، پیشنهاد یک دوره درمان برای بهبود سلامت روان بیماران است.

یک روانشناس عمومی ، توجه بیشتری به افرادی که مشکلات آسیب شناختی کمتری دارند، دارد در حالی که یک روانشناس بالینی تمرکز بیشتری روی افراد مبتلا به روانپریشی یا بیماری روانی جدی تری دارد.

 

 

برخی کتب روانشناسی مشهور:

  • درمان شوپنهاور
  • مامان و معنی زندگی
  • عصبانی های عصر ما
  • وقتی نیچه گریست
  • ذهن اگاهی روزمره برای اختلال وسواسی جبری
  • زندگی خود را دوباره بیافرینید

 

درباره کتاب عصبانی های عصر ما :

 

 

 

کارن هورنای، روانکاو و پژوهشگر شناخته شده ای است.آثار او به زبان های گوناگون ترجمه و در ایران نیز مورد استقبال عموم بوده است.عصبانی های عصر ما که توسط زنده ابراهیم خواجه نوری به فارسی در آمده است سال ها پیش چاپ شد.در این اثر هورنای به ترس ها و اضطراب ها، میل به خودنمایی، احساس حقارت و در نتیجه پدید آمدن کینه و دشمنی در نهاد افراد می پردازد.او با زیر سوال بردن نظریه فروید در باب امر جنسی دیدگاه های خود را بر اساس شناخت ویژگی های مختلف فرد بنیان می نهد.
این کتاب پس از 40 سال با چاپ جدید و ویرایشی نو در اختیار خوانندگان عزیز قرار گرفته است.

 

بخشی از کتاب :

احتیاج عصبی به محبت

 

چهار طریقی که اشخاص عصبی برای دفاع و حمایت خود در برابر اضطراب بر می گزینند بدون تردید در زندگی آنها نقش فوق العاده مهمی ایفا می کند.عده ای از اشخاص عصبی تلاش شدیدی به کار می برند برای اینکه بتوانند محبت و تأیید دیگران را بگیرند، و برای ارضای این تمایل از انجام هیچ کاری فروگذار نمی کنند.عده ای دیگر اجبارا خود را تسلیم و مطیع دیگران می سازند و قادر به ابراز وجود نیستند.عده ای هم تشنه ی توفیق یا کسب قدرت و ثروتند.بالاخره گروه اخری احتیاج شدید به عزلت گزینی و دوری از دیگران و استقلال و بی نیازی از هر گونه قید و بند دارند.

 

منبع ...

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی